Yemek Fotoğrafı Çekim Teknikleri
Yemek Fotoğrafı Çekim Teknikleri |
Genellikle fotoğrafçıların en büyük şikayetlerinin başında,
çekmiş oldukları bu fotoğraflarda yaratıcılıklarını yeterli oranda
yansıtamamaları geliyor. Çünkü fotoğraflar genellikle sürekli olarak
alışılagelen şekillerde çekilir ve insanlara sunulur. Ancak konu yemek
fotoğrafı olduğu zaman bu işler tamamen değişir. Bu tarz fotoğraflar genel
olarak fotoğrafçıların kafalarında yer eden yaratıcı fikirlerin ortaya
çıkartıldığı, birbirinden farklı
yemek fotoğrafı çekim teknikleri
nin uygulandığı dallardan bir tanesidir. İster
basit ister detaylı bir çekim olsun hiç fark etmez, fotoğrafçı birbirinden
farklı kompozisyonları hazırlayarak bunlar ile alakalı profesyonel fotoğraf çekimi işlemlerini gerçekleştirir ve ortaya
oldukça etkili sonuçlar çıkmış olur.
Yemek fotoğrafları çekilirken yapılan yanlışlarda bir
tanesi, yemeği tek başına çekmektir. Bazı yemeklerin görünüşü her ne kadar
yeterli gibi görülse de aslında insanların beğenisine sunulacak bir yemekte
doğru
yemek fotoğrafı çekim teknikleri
nin
uygulanması için öncelikli olarak yemeğin ona uygun aksesuarlar ile sunulması
gerekir. Bu konuda yapılan yanlışların başında ise aksesuarların abartılması
geliyor. Halbuki bunun yerine yapılacak basit dokunuşlar, yemeğin çok daha
etkili görünmesini sağlayacaktır. Örneğin balıklı bir yemek yapıldığı zaman bu
yemek sunulurken yine aynı temaya sahip olan tabakların kullanılması demek,
yemeğin çok daha güzel bir görüntüye ulaşması anlamına gelecektir. Bu işlemin
gerçekleştirilmesi sonrasında ise fotoğrafçı profesyonel fotoğraf çekimi sayesinde yemeğin istenilen şekilde
görülmesini de sağlamış olacaktır.
Klasik ışıklar ile yapılacak profesyonel fotoğraf çekimi sonrasında ne yazık ki istenilen
görüntüler elde edilmeyecektir. Bunun yerine farklı ışıkların kullanılması ve
mümkün olduğu kadar gün ışığından faydalanılması gerekiyor. Doğal ışıktan
yararlanmak isteyen fotoğrafçıların genel olarak bunun için pencere önü gibi
alanlarda çekim yapması gerekir. Böylece yapılacak ek işlemler sonrasında gün
ışığından gelen gölgeler yumuşatılacak ve ortaya istenilen görüntüler çıkmış
olacaktır. Bununla birlikte
yemek fotoğrafı çekim teknikleri
arasında en fazla uygulananlarından bir tanesi
ise pişmiş yemekler ile alakalı. Özellikle de dergi ve kitaplar için çekim
yapılırken yiyecekler çok pişirilmemeli ve renkleri solacak tarzda işlemlerin
yapılmaması gerekir. Parlak görünümlü sebzeler için zeytinyağını kullanacak
fotoğrafçı, sonrasında istenilen görüntüye de kolaylıkla erişmiş olacaktır.
YanıtlaSilBu blogu yazarken yaptığınız çabalar için teşekkür ederim. Görüntüler ile çok bilgilendirici yazı. ile ilgili çok ilginç bir konu Yemek Çeki.