Yemek Fotoğrafı Çekim Teknikleri
yemek fotoğrafı çekim teknikleri |
İster hazır yiyecekler ile alakalı olsun isterse pişirilmiş
yemekler ile hiç fark etmez, her yemek için ayrı
yemek fotoğrafı çekim teknikleri
uygulanır. Bu farkın oluşmasının
en büyük nedenlerinin başında ise yemeklerin ve konseptlerin birbirinden
değişik şekillerde hazırlanıyor ve sunuluyor oluşudur. Fotoğrafçının yemek için
fotoğraf çekimi gerçekleştirirken öncelikli olarak dikkat etmesi gereken
ayrıntılardan bir tanesi, mümkün olduğu kadar sade bir görüntüye erişmesi. Çok
fazla kalabalık bir ortam içerisinde yapılacak yemek fotoğrafı çekimi
sonrasında ne yazık ki fotoğrafa bakacak olan kişilerin büyük bir kısmı,
yemekten çok yemeğin etrafında bulunan aksesuarlara bakacak ve dikkatleri
dağılacaktır. Bunu engellemek adına gerek yemeğin içerisine konulduğu tabak,
gerekse etrafındaki detayların renk ve şekillerinin çok dikkatli seçilmesi
gerekmektedir. Aksi bir durum sonrasında profesyonel
fotoğraf çekimi, istenilen kalitede gerçekleşmeyecektir.
Fotoğrafçıların
yemek fotoğrafı çekim teknikleri
ni kullanırken dikkat etmeleri gereken bir diğer
ayrıntılı ise doku. Yemeğin çekimleri esnasında dokunun kaybedilmesi demek,
insanların bu fotoğraftan etkilenme oranlarının düşmesi anlamına gelecektir. Bu
konuda yapılan yanlışlardan bir tanesi ise yemeğin çok yukarından çekilmesi.
Birçok fotoğrafçı bu durumun yemeğin görüntüsünü tam anlamıyla ortaya
çıkardığını düşünse de aslında oldukça yanlış bir profesyonel fotoğraf çekimi yaptığının tam anlamıyla farkında
değildir. Çekim sonrasında fotoğraflara bakıldığı zaman da görülebileceği gibi
yapılan fotoğraf çekimi kaliteli olsa da istenileni vermekten çok uzak
olacaktır.
Bunu engellemek adına fotoğrafçının yapması gereken şey,
fotoğraf makinesini çekim yapılacak yemeğe mümkün olduğu kadar yakın tutmak.
Çünkü böylece yemek ile alakalı her türlü detay istenildiği gibi karşı tarafa
başarılı bir şekilde yansıyacaktır. Çekim esnasında
yemek fotoğrafı çekim teknikleri
kullanılırken dikkat edilmesi
gereken bir diğer detay ise renkleri doğru kullanmak. Bir yemek fotoğrafı
içerisinde farklı renkler bulunsa bile fotoğrafçının bu detayların ortasına
mutlaka yemeği yerleştirilmesi gerekmektedir. Yapılacak profesyonel fotoğraf çekimi sonrasında ise fotoğrafçı çekmiş olduğu
fotoğraflar arasından en güzel ve etkililerini seçerek bunların için son bir
kez işlem yaparlar. İşlemlerin sonrasında ise artık fotoğraflar kullanıma hazır
hale gelmiş olur.
Yorumlar
Yorum Gönder