Yemek Fotoğrafı Çekim Teknikleri

yemek fotoğrafi cekim teknikleri
yemek fotoğrafı çekim teknikleri

İster hazır yiyecekler ile alakalı olsun isterse pişirilmiş yemekler ile hiç fark etmez, her yemek için ayrı

yemek fotoğrafı çekim teknikleri

uygulanır. Bu farkın oluşmasının en büyük nedenlerinin başında ise yemeklerin ve konseptlerin birbirinden değişik şekillerde hazırlanıyor ve sunuluyor oluşudur. Fotoğrafçının yemek için fotoğraf çekimi gerçekleştirirken öncelikli olarak dikkat etmesi gereken ayrıntılardan bir tanesi, mümkün olduğu kadar sade bir görüntüye erişmesi. Çok fazla kalabalık bir ortam içerisinde yapılacak yemek fotoğrafı çekimi sonrasında ne yazık ki fotoğrafa bakacak olan kişilerin büyük bir kısmı, yemekten çok yemeğin etrafında bulunan aksesuarlara bakacak ve dikkatleri dağılacaktır. Bunu engellemek adına gerek yemeğin içerisine konulduğu tabak, gerekse etrafındaki detayların renk ve şekillerinin çok dikkatli seçilmesi gerekmektedir. Aksi bir durum sonrasında profesyonel fotoğraf çekimi, istenilen kalitede gerçekleşmeyecektir.

Fotoğrafçıların

yemek fotoğrafı çekim teknikleri

ni kullanırken dikkat etmeleri gereken bir diğer ayrıntılı ise doku. Yemeğin çekimleri esnasında dokunun kaybedilmesi demek, insanların bu fotoğraftan etkilenme oranlarının düşmesi anlamına gelecektir. Bu konuda yapılan yanlışlardan bir tanesi ise yemeğin çok yukarından çekilmesi. Birçok fotoğrafçı bu durumun yemeğin görüntüsünü tam anlamıyla ortaya çıkardığını düşünse de aslında oldukça yanlış bir profesyonel fotoğraf çekimi yaptığının tam anlamıyla farkında değildir. Çekim sonrasında fotoğraflara bakıldığı zaman da görülebileceği gibi yapılan fotoğraf çekimi kaliteli olsa da istenileni vermekten çok uzak olacaktır.


Bunu engellemek adına fotoğrafçının yapması gereken şey, fotoğraf makinesini çekim yapılacak yemeğe mümkün olduğu kadar yakın tutmak. Çünkü böylece yemek ile alakalı her türlü detay istenildiği gibi karşı tarafa başarılı bir şekilde yansıyacaktır. Çekim esnasında

yemek fotoğrafı çekim teknikleri

kullanılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise renkleri doğru kullanmak. Bir yemek fotoğrafı içerisinde farklı renkler bulunsa bile fotoğrafçının bu detayların ortasına mutlaka yemeği yerleştirilmesi gerekmektedir. Yapılacak profesyonel fotoğraf çekimi sonrasında ise fotoğrafçı çekmiş olduğu fotoğraflar arasından en güzel ve etkililerini seçerek bunların için son bir kez işlem yaparlar. İşlemlerin sonrasında ise artık fotoğraflar kullanıma hazır hale gelmiş olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara Yemek Fotografcisi

Yemek Fotoğraf Çekimi